Çocuk İsteyenlere Akupunktur Müjdesi

  • Ana Sayfa
  • Çocuk İsteyenlere Akupunktur Müjdesi
Blog

Çocuk İsteyenlere Akupunktur Müjdesi

  • 2014-09-13

Prof. Dr. İlhan ÖZTEKİN, tüp bebek tedavisinde akupunktur yöntemiyle daha sağlıklı tedavinin yapıldığını söyledi.

Akupunktur yönteminin tüp bebek tedavisine önemli bir etki sağlamaktadır. Uygulamanın hiçbir yan etkisini olmayan bu tedavi yöntemi başarılı bir şekilde uygulanmaktadır.

Akupunkturun, Çin’de 3 bin yıldan beri rutin olarak kullanılan bir tedavi biçimidir. Türkiye’de ise bu tedavi biçim gündeme gelmeye başlamıştır. Bu tedavi biçimi başarılı bir şekilde uygulanmaktadır. Akupunkturun en önemli avantajlardan bir tanesi de, ülkemizde kullandığımız medikal ilaçlar gibi yan etkisinin olmamasıdır. Medikal ilaçları kullandığımızda yararları olduğu gibi yan etkileri de olabilmektedir. Akupunktur da ise biz yararlarını görüyoruz fakat yan etkileri hiç bulunmamaktadır. Akupunkturun en önemli etkisi ise yan etkisinin olmamasıdır.

"STRESİ AKUPUNKTUR İLE GİDERİYORUZ"

Tüp bebek tedavisinde hastaların büyük bir çoğunluğu stres, baskı altında hisstettiği için akupunktur tedavisi tercih edilebilmektedir. Akupunktur yönteminde birinci önceliğin stresi gidermektir. Bu stresi akupunktur ile giderilebilmektedir. Akupunktur ile belli başlı noktaları uyararak altın, gümüş ve çelik iğne kullanılarak hastaların stres noktaları uyarak, stresten uzaklaştırmaya çalışıyoruz. Akupunkturun ikinci yarar etkisi ise, tüp bebek tedavisinde en çok karşılaştığımız sorunlar arasında olan, embriyonun rahmine tutunamamasıdır. Akupunkturda da özellikle rahmin duvarların kanlanmasında özellikle rahim zarının daha güçlenmesini sağlıyoruz. Böylece embriyonun rahme daha iyi tutulmasını sağlıyoruz.

Akupunktur, tüp bebekte tedavisinde yumurtaların kalitesini artırarak, daha başarılı tüp bebek uygulama imkanını sağlıyor. Rahmin kanamasını artırarak, özellikle embriyonun rahim zarını tutunmasını artırabilmektedir.

"HASTALARIMIZIN AKUPUNKTURDAN MEMNUN KALMASI BİZİ DAHA FAZLA HEYECANLANDIRMAKTADIR"

Akupunktur tedavisi gören tüm hastaların memnun kalmaktadır. Akupunkturun tüp bebek tedavisinde önemli başarılar sağladığına dair bir çok veri bulunmaktadır. Akupunktur tedavisini hastaya göre biçimlendirilmektedir. Kaç seans uygulayacağımız hastaya göre belirleniyor. Eğer hastanın öyküsünde çok ciddi stres faktörü varsa, tüp bebeğe başlamadan iki ay öncesinde akupunktur ile hastaları tedavi altına alınır. Akupunkturun tüp bebek başarısını artırdığına dair ciddi bilgilerimiz mevcut. Avrupa’nın bir çok tüp bebek merkezlerinde akupunktur rutin olarak uygulanmaya başlanmaktadır. 

Shape

Son Yazılar

Research Article 2

Therapeutic Effects of Oligonol, Acupuncture, and Quantum Light Therapy in Chronic Nonbacterial Prostatitis

Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine Volume 2015, Article ID 687196, 8 pages

Research Article 1

Analgesic Effects of Oligonol, Acupuncture and Quantum Light Therapy on Chronic Nonbacterial Prostatitis

Iran Red Crescent Med J. 2015 April; 17(4): e26006

Kanser tedavisinde ağrı ile yaşam kader değildir...

Kanser hastalarının yaşam beklentileri her geçen gün artıyor. Ancak ne yazık ki, kanser hastalarının yüzde 70-90’nı hayatlarının bir döneminde ağrıyla karşı karşıya kalıyor. Bu durum sadece günlük yaşamlarını değil, tedavilerinin de gidişatını olumsuz yönde etkileyebiliyor.