Yeni Doğan Bebeklerde Akapunktur

  • Ana Sayfa
  • Yeni Doğan Bebeklerde Akapunktur
Blog

Yeni Doğan Bebeklerde Akapunktur

  • 2014-09-13

İsveçli doktorlar yeni doğan bebeklerde karın ağrısını akupunktur yöntemi ile tedavi edecekler.

İsveç’te Göteborg, Linköping, Karlskrona ve Arlöv kentlerindeki çocuk bakım merkezlerinde akupunktur tedavisi ile ilgili yeni bir proje hazırlandı.

Projeyi tanıtmak amacıyla açıklama yapan Doktor Mats Reimer, hazırlanan proje ile çocukların kolitten kaynaklanan karın ağrılarını sonlardırma ve anne babaya rahat bir şekilde çocuğu ile ilgilenme firsatı yaratmayı amaçladıklarını söyledi.

Reimer, "Yeni doğan bebeklerdeki kolik sancısını akupunktur iğneleri ile tedavi yöntemine, eğer daha önce gerçekleştirilen diğer tedavi yöntemleri bir sonuç vermemişse başlanacak" diye konuştu.

Projede çalışan hemşire Kajsa Landgren ise ilk aşamada bu yöntemle tedaviye katılan Bebek sayısının 192 olduğunu açıkladı.

Kolik şikayeti olan bebeklerin haftada 3 gün 3 saat akupunktur tedavisine alınacağını kaydeden Landgren, bebeklerde kullanılacak iğnelerin büyüklerde kullanılanlar ile aynı olmayacağını, çok daha ince iğneler olacağını söyledi.

Dr. Mats Reimer, akupunktur tedavisinin tıp fakültelerinin normal ders alanlarına girmeye başladığını ve son zamanlarda bu yöntem ile başarılı tedaviler uygulandığını sözlerine ekledi.

İsveçli doktolar, çalışmalarını bilimsel bir yazıya dökerek, sonuçlarını paylaşacak

Shape

Son Yazılar

Research Article 2

Therapeutic Effects of Oligonol, Acupuncture, and Quantum Light Therapy in Chronic Nonbacterial Prostatitis

Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine Volume 2015, Article ID 687196, 8 pages

Research Article 1

Analgesic Effects of Oligonol, Acupuncture and Quantum Light Therapy on Chronic Nonbacterial Prostatitis

Iran Red Crescent Med J. 2015 April; 17(4): e26006

Kanser tedavisinde ağrı ile yaşam kader değildir...

Kanser hastalarının yaşam beklentileri her geçen gün artıyor. Ancak ne yazık ki, kanser hastalarının yüzde 70-90’nı hayatlarının bir döneminde ağrıyla karşı karşıya kalıyor. Bu durum sadece günlük yaşamlarını değil, tedavilerinin de gidişatını olumsuz yönde etkileyebiliyor.