Anksiyete (Stres) ve Akupunktur

Blog

Anksiyete (Stres) ve Akupunktur

  • 2014-09-10

Akupunktur tedavisi binlerce yıldır psikolojik gerginlikler ve anksiyete tedavisinde kullanılmıştır. Yapılan bir çok çalışmada akupunktur uygulamalarında beynimizde bulunan ve halk arasında mutluluk hormonu olarak tabir edilen Seratonin adlı nörotransmitter ve diğer nörotransmitterleri (beyin hücreleri arasında iletiyi sağlayan hormonlar olarak ifade edilebilen iletici maddeleri) arttırdığı saptanmıştır. Stres ve psikolojik gerginliklerde Kulak akupunkturu uygulanabileceği gibi vücut akupunkturu yada her ikisi birlikte uygulanabilir.

Hastanın psikiyatrik açıdan daha önceden değerlendirilmiş olması ve ağır depreyon yada psikotik bir rahatsızlığının olmaması da önemlidir. Seanslar tedaviye hastanın verdiği cevaplar ve kaygının düzeyine göre değişebilmektedir. Tedavinin başlarında seans sıklıkları daha fazla olmak üzere tedavi süreci ilerledikçe seans sıklıkları azalabilmektedir.

Psikolojik destek amaçlı yapılan akupunktur tedavisi aynı zamanda anksiyete ve psikolojik gerginlik yüzünden artış gösteren diğer hastalıkların hem oluşumunu önlemede hemde bu yandaş hastalıkların tedavisi sürecine de olumlu katkılar sağlamaktadır. Özellikle menapozal dönemde olduğu gibi anksiyete, stres ve psikolojilk gerginliklerle birliktelik gösteren birçok hastalıklarda da akupunktur tedavisinin çok olumlu katkıları olduğu bilinmektedir...

Shape

Son Yazılar

Research Article 2

Therapeutic Effects of Oligonol, Acupuncture, and Quantum Light Therapy in Chronic Nonbacterial Prostatitis

Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine Volume 2015, Article ID 687196, 8 pages

Research Article 1

Analgesic Effects of Oligonol, Acupuncture and Quantum Light Therapy on Chronic Nonbacterial Prostatitis

Iran Red Crescent Med J. 2015 April; 17(4): e26006

Kanser tedavisinde ağrı ile yaşam kader değildir...

Kanser hastalarının yaşam beklentileri her geçen gün artıyor. Ancak ne yazık ki, kanser hastalarının yüzde 70-90’nı hayatlarının bir döneminde ağrıyla karşı karşıya kalıyor. Bu durum sadece günlük yaşamlarını değil, tedavilerinin de gidişatını olumsuz yönde etkileyebiliyor.